Fotók

A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!
Tavaszi hangversenyek

​​
A képek a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar és a Canterina Kamarakórus 2015 március 28-29-én tartott koncertjein készültek. Felcsendült Marcello d-moll Oboaversenye, az oboaszólót Bodnár Sándor játszotta.  Ezt követően Pergolesi Stabat Mater című művét hallgathatta meg a közönség. Szólót énekelt Sáfár Orsolya és Wiedemann Bernadett, vezényelt Décsy-Paál Enikő, valamint Pál János. A koncertek helyszínei a zalaegerszegi Városi Hangverseny- és Kiállítóterem, valamint a keszthelyi főtéri templom voltak. A fotókat Katona Tibor készítette. 

Ünnepi Hangverseny
Október 23-a tiszteletére

​​
A képek a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar 2014. október 23-i ünnepi koncertjén készültek. A műsoron Beethoven Egmont-nyitánya, Mendelssohn E-moll Hegedűversenye és Schubert "Befejezetlen" Szimfóniája volt hallható. Vezényelt Pál János, hegedűn Györe Nóra működött közre. A fotókat Simonn Attila készítette. 

Zene Világnapja

​​
A képek a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar a Zalaegerszegi Városi Vegyeskar és a szombathelyi Zenebarátok Szent Márton Kórusa közös koncertjén készültek. A koncerten népszerű opera nyitányok és kórusok csendültek fel. Vezényelt Pál János és Kovács Kata.  

Zala Szimfonikus Zenekar

​​
A képek a Zala Szimfonikus Zenekar koncertjén, 2014. május 13-án készültek Zalaegerszegen a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben. A koncerten fel-csendült Liszt Les Préludes szimfonikus költménye, Kodály Háry János szvitje és Liszt Magyar Fantáziája. Vezényelt: Pál János, zongorán Tóth László működött közre. A képeket Simon Attila fotográfus készítette.

Péter és a farkas.

​​2014. január végétől játssza a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar Medgyesi Anna bábszínész közreműködésével Prokofjev Péter és a Farkas című művét. A mű elhang-zása előtt természetesen bemutatjuk a hangszereket, fel-csendülnek a főbb motívumok, és a hang-szerekről elhangzanak a legfontosabb tudnivalók. A mű elhang-zása alatt Medgyesi Anna nemcsak a narrátor szerepét tölti be, hanem bábjátékkal meg is jeleníti a történetet. A díszletet és a bábokat a zalaegerszegi Griff Bábszínház készítette. Az előadáson a szimfonikus zenekar némi-képp ugyan háttérbe szorul, mert a közönség első-sorban a bábjátékra figyel, de talán ez az egyik legjobb módja annak, hogy kisgyerekeket bevezessünk a ko-molyzene világába. A művet elsősorban óvodás és alsó tagozatos általános iskolás gyermekek számára játsszuk. Az előadást bármely iskola aulájában, vagy tornatermében meg tudjuk tartnai. Megrendelhető a 30/842-8004-es telefonszámon.

 

 

Zala Szimfonikus Zenekar

​​
A képek a Zala Szimfonikus Zenekar első koncertjén, 2013. május 13-án készültek Zalaegerszegen a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben. A koncerten fel-csendült Ravel Bolerója, Ránki Pomádé Király új ruhája című opera nyomán készült szvitje és Gershwin Rhapsody is Blue című versenyműve. Vezényelt: Pál János, zongorán Tóth László működött közre.

  • w-facebook
  • Twitter Clean
  • w-youtube
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now